به یاد خدا باش تا خدا به یادت باشد، اگر خدا به یاد انسان بود،از جهل رهایی می‌یابد اگر در کاری مانده است خداوند نمی‌گذاردعاجز شود.(علامه سيدمحمدحسين طباطبايي)

فايل‌ها

پيوندها

    

آیت الله سبحانی: علامه همانند یک دژ محکم از دین اسلام محافظت کردند.

به گزارش سایت همایش بین المللی اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، آیت الله العظمی جعفر سبحانی شامگاه جمعه، 23 آبان در برنامه اختتامیه همایش با اشاره به این‌که سخن گفتن پیرامون علامه طباطبایی(ره) سخت است، گفت: علامه یک شخصیتی چند بعدی است که ایشان در بیشتر یا همه علوم یا صاحب نظر بودند یا حداقل مشارک در بحث داشتند.

وی با بیان این‌که در گذشته با برج و قلعه مردم شهر را در برابر دزدان و متجاوزان حفظ می‌کردند، اظهار داشت: معارف دین نیز گوهر گرانبهایی است که باید همانند یک قلعه از او نگهبانی کرد که اهل بیت مصداق بارز این حفاظت هستند و از طریق علما و بزرگان نیز این امر محقق می‌شود.
 
این مرجع تقلید با اشاره به این‌که  بزرگان و فقها در هر زمانی همانند یک دژ در برابر دشمنان ایستادگی کرده‌اند، بیان داشت: شیخ مفید در زمان خود عقاید شیعه را دسته‌بندی کرد و محقق ثانی فقه شیعه را دسته‌بندی کرد و بسیاری دیگر به دفاع پرداختند و تا به امروز که امام راحل  و علامه طباطبایی(ره) مصداق بارز این دژ و نگهبان دین محسوب می‌شوند.
 
وی با بیان این‌که هر کدام از آثار علامه طباطبایی(ره) برکات خاصی را با خود به همراه داشت، گفت: ایشان دیدند که فردی روایات اهل بیت را در کتاب تفسیری خود رد می‌کند، تصمیم گرفتند که این روایت را تایید و اثبات کنند و تفسیر البیان و قاعده جری را تدوین کردند و نشان دادند که مباحث و سخنان اهل بیت از قرآن بدست می‌آید و بعد از چند جلد در قم به سراغ المیزان رفتند و در واقع می‌توان گفت تفسیر المیزان مولود تفسیر البیان است.
 
استاد درس خارج فقه و اصول با رد این مطلب که عده‌ای بدون اطلاع دقیق علامه را بر بی توجهی به روایات متهم می‌کنند، ابراز داشت: علامه بی توجهی نبوده و بلکه ایشان روایت را به صورت مستقل بررسی کردند.
 
وی با تاکید بر این‌که دو کار در راستای تفسیر المیزان صورت باید بگیرد، بیان داشت: از بطن این تفسیر می‌توان تفسیر موضوعی ایجاد و به صورت الفبایی نظرات علامه را جمع‌آوری کرد که البته لازم است متخصصان علوم قرآنی و تفسیر وارد میدان شوند.
 
آیت الله سبحانی  در پایان گفت: زمان آیت الله بروجردی دکتری سویدی آمده بود ایران و خدمت ایشان تا نظر اسلام پیرامون مواد الکلی را جویا شود و از آیت الله بروجردی درخواست کرد که نظریه اسلام نوشته شود تا در کنگره آلمان بخواند، در این هنگام ایشان رو کردند به علامه و فرمودند که اقای سید محمد حسین طباطبایی تبریزی از علمای اسلام هستند علامه هستند ایشان میتوانند چیزی بنویسند و به من بدهند. 
 
گفتنی است، همایش بین المللی اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان به مدت دو روز از پنج شنبه 22 آبان با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.