به گزارش سایت همایش بین المللی اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، آیت الله محمود رجبی، شامگاه جمعه، 23 آبان در برنامه اختتامیه همایش با اشاره به اینکه این برنامه گامی کوچک در بازکاوی، تبیین و فرهنگسازی اندیشههای علامه است، گفت: در مدت برگزاری همایش مدیریت بلند روح قدسی ایشان برای ما محسوس و مملوس بود و در مواردی که دچار تردید بودیم روح قدسی علامه به فریاد ما میآمد.
وی با تاکید بر اینکه در حد امکان حوزویان و جهان اسلام باید شخصیت بزرگ علامه را بشناسند و به دیگران معرفی کنند، ابراز داشت: تولید فکر، تولید اندیشه، ایدهپردازی و نظریه پردازی در همه علوم اسلامی و تربیت شاگردان شایسته از جمله کارهای بزرگ علامه است.
دبیر علمی همایش با بیان اینکه علامه جلوتر از زمان بود، خاطرنشان کرد: شهید مطهری فرمودند که قرن باید بگذرد تا فرهیختگان با تجزیه و تحلیل به عمق و ژرفای اندیشههای ایشان پی ببرند.
وی با یادآوری این مطلب که تفسیر المیزان و اندیشههای علامه برتری فرهنگ اسلام بر دیگر فرهنگها را نشان داد، گفت: در بین شیعه و سنی چنین تفسیری با این عظمت تدوین نشده و حقیقتا تفسیر المیزان در جهان اسلام بینظیر است و این تفسیر تابلو و آینه تمام نمای شخصیت ایشان میباشد و به خوبی در بسیاری از علوم انسانی و فرهنگ دینی نظریه پردازی و ایدهپردازی صورت گرفته است.
قایم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه برای فراخوان مقاله این همایش هفتصد محور تخصصی و فنی تدوین شد، بیان داشت: این محورها نشاندهنده غنای المیزان است و از سوی دیگر به محققان و پژوهشگرانی که قصد تدوین پایاننامه دارند، کمک بسزایی میکند.
وی با بیان اینکه ششصد مقاله برای این همایش ارسال گردید، اظهار داشت: بیشترین مقالات در موضوعات تفسیری و علوم قرآنی بود و در مرحله بعد مقالات علوم انسانی بیشتری تعداد را به خودش اختصاص داده بود که این نشان میدهد بنمایههای فراوانی برای علوم انسانی رایج در تفسیر المیزان وجود دارد که اندیشمندان برای اسلامی ساختن علوم انسانی باید از او بهره بگیرند.
دبیرعلمی همایش از برگزاری 14 پیش همایش در داخل و خارج کشور، انتخاب پنجاه مقاله برتر در سطح علمی پژوهشی در چهار مرحله ارزیابی، برگزاری ده میزگرد و بررسی 35 مقاله، بهرهبری از سخنان 9 تن از آیات عظام، از مصاحبه با صاحبنظران و از چاپ مقالات خبر داد و افزود: این همایش با همکاری 21 مرکز داخلی و 8 مرکز علمی خارجی برگزار شده است.
گفتنی است، همایش بین المللی اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان به مدت دو روز از پنج شنبه 22 آبان با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.