حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل ساجدی، دانشیار مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتوگو با سایت همایش بین المللی اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان با بیان اینکه ترویج گسترده اندیشههای افراد و شخصیتهای بزرگ در غرب امری رایج است، گفت: فرهنگ بررسی و تبیین اندیشههای دیگران در کشور هنوز به حد مطلوب نرسیده است که باید بدون تقلید کورکورانه برای پیشبرد علوم شیوههای ترویج تفکرات اندیشمدان را از جهان فرا گرفت.
وی با تاکید بر ضرورت پرداختن به اندیشههای علامه طباطبایی(ره) و تحلیل ابعاد گسترده تفکرات ایشان اظهار داشت: میتوان گفت که علامه در میان اندیشمندان مختلف بنیانگذار نگاه جامع به معارف اسلامی در عرصههای مختلف است و حداقل با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد تفسیر المیزان ایشان نقطه عطفی در تاریخ تحلیل معارف اسلامی در عرصههای گوناگون محسوب میشود.
مدیر قطب کلامی مؤسسه امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه علامه طباطبایی(ره) در رشد و جهش کاروان معرفت اسلامی نقشی منحصر به فردی را بر عهده داشتند، ابراز داشت: شخصیتهای بزرگ علمی همانند شهید مطهری(ره)، آیت الله مصباح یزدی و آیت الله جوادی آملی اذعان دارند که هر آنکه نوشتهاند و یا گفتهاند نقطه عزیمت آن تفسیر المیزان و دیگر آثار علامه میباشد.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران دارای دو بعد سیاست و فرهنگ است، گفت: امام راحل بیانگذار سیاسی این انقلاب بودند و علامه بنیانگذار فرهنگی این نظام محسوب میشوند که رشد معارف اسلامی در سایه این انقلاب مرهون گامهای مهم و استوار علامه است.
سر دبیر نشریه علمی و پژوهشی معرفت کلامی با اشاره به اینکه تبیین نظرات شخصیتهای کلیدی همانند علامه باید در بین اندیشمندان و پژوهشگران به عنوان یک فرهنگ نهادینه شود، خاظرنشان کرد: همایش بین المللی اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان یک گام در این مسیر است میتواند نظر دیگران را نسبت به ابعاد مختلف این تفسیر را جلب کند و حقیقتا باید از مجریان این همایش تشکر کرد.
وی این همایش را اولین قدم برشمرد و افزود: برگزاری همایشهای دیگر و تحلیل و تبیین اندیشههای علامه در آثار فلسفی و آثار عرفانی نیز امری لازم است و برگزاری پیش همایش نیز بر قوت علمی و بهرهبرداری بیشتر مخاطبان از همایش کمک بسزایی میکند که خوشبختانه در این همایش امر مورد توجه قرار گرفته است.
گفتنی است، همایش بین المللی اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان به مدت دو روز از پنج شنبه 22 آبان در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار میشود.