• نشست خبری دبیر علمی همایش

حجت‌الاسلام والمسلمین استاد محمود رجبی قائم مقام محترم موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) و دبیر علمی همایش در نشست خبری مربوط به همایش بین‌المللی اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، که در سالن اندیشه موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد، با بیان این که علامه طباطبایی یکی از شخصیت‌های بی‌نظیر در جهان اسلام و تشیع است گفت: ایشان حق عظیمی بر گردن حوزه‌های علمیه و فرهیختگان علوم انسانی دارد.

وی  خاطرنشان کرد: موسسه امام خمینی(ره) از چند سال پیش مصمم شد تا در ارتباط با معرفی تفسیر المیزان، به عنوان یکی از افتخارات تشیع و جهان اسلام کاری شایسته انجام دهد، به همین دلیل برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های علامه در تفسیر المیزان در دستور کار قرار گرفت، هرچند طرحی جامع در مورد این کتاب شریف تهیه شده و این همایش بخشی از آن محسوب می‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه،علامه طباطبایی را احیاگر فلسفه، مباحث تفسیری و عقلی در حوزه علمیه قم و جامعه اسلامی دانست و افزود: از میان آثار این شخصیت بزرگ، مهمترین آنها تفسیر المیزان است که دایرة المعارف مباحث دینی محسوب می‌شود.

وی خا طرنشان کرد: هرچند تلاش‌های فراوانی زمینه تفسیر المیزان،  شده است اما هنوز تا ادای کامل حق این نعمت بزرگ فاصله زیادی وجود دارد.

دبیر علمی همایش اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، با اشاره به طرح نگارش تفسیر موضوعی بر اساس المیزان در سه مرحله عنوان داشت: 60 نفر از محققان با تخصص‌های گوناگون چندین سال است در این طرح عظیم مشغول به کار هستند و دستاوردهای آن در همایش مذکور نیز ارائه می‌شود.

وی بیان داشت: همایش ملی مبانی تفسیری علامه طباطبایی یک سال و نیم پیش با مشارکت مراکز مختلف علمی در موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی با بیان این که همایش اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان دارای دبیرخانه‌ای دائمی در قم خواهد شد گفت: امیدواریم هر دو سال یک بار همایشی در همین ارتباط و با محوریت موضوعات تخصصی همایش فعلی برگزار شود.

قائم مقام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه هدف از برگزاری این همایش شناسایی و تبیین اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در حوزه علوم اسلامی و انسانی   استاطرنشان کرد: شناسایی و معرفی ابعاد علمی علامه و تفسیر المیزان، بررسی رویکردهای مختلف قرآن‌پژوهان درباره اندیشه‌های علامه طباطبایی، بررسی نظریه‌های نوین در حوزه علوم اسلامی و انسانی بر اساس دیدگاه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان از سوی اندیشمندان داخلی و خارجی، زمینه‌سازی برای اسلامی‌سازی علوم انسانی و نیز تبادل دستاوردهای پژوهشی میان موسسه و سایر مراکز علمی جهان از دیگر اهداف همایش مذکور محسوب می‌شوند.

وی در ادامه گفت: مطالعات روش‌شناختی و معرفت‌شناختی، مطالعات وجود شناختی، مطالعات جهان شناختی و مطالعات دین‌شناختی، مطالعات قرآن شناختی و حدیث شناختی، مطالعات فقهی و اصولی، مطالعات علوم انسانی و مطالعات ادبی و هنری  محورهای اصلی همایش را تشکیل می‌دهند.

دبیر علمی همایش اندیشه‌های علامه طباطبایی در المیزان با بیان این که پژوهشگران و اندیشمندان می‌توانند مقالات خود را به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی به دبیرخانه همایش ارسال کنند گفت: مقالات باید از رویکرد تحقیقی تحلیلی  و نیز ساختار منطقی و انسجام محتوایی برخوردار بوده و نوآوری در آنها دیده شود.

وی در پایان اضافه کرد: چکیده و اصل مقالات باید به صورت یکجا به دبیرخانه ارسال شوند و مقالات پذیرفته شده پس از ویرایش علاوه بر چاپ در مجلات پژوهشی و تخصصی موسسه امام خمینی(ره) یا مراکز همکار همایش، به صورت کتاب مجموعه مقالات همایش به چاپ می‌رسند.

خاطرنشان می‌شود؛ مهلت ارسال مقالات تا پایان دی‌ماه 1392 بوده و این همایش بین‌‌المللی نیمه دوم آبان‌ماه سال 1393 برگزار خواهد شد.